Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Oglaševanje

 

Mediji se spreminjajo, spreminja se tudi način na katerih jih uporabniki konzumirajo, vendar pa revije kot medij ostajajo nepremagljive v doseganju željene ciljne skupine za učinkovito ceno in v pravem trenutku. Branje tiska ostaja ena najbolj intenzivnih oblik medijske potrošnje. Gre za trenutek, ki si ga bralec vzame samo zase, in se aktivno poglobi v vsebino, ki ga sprošča ali zanima – v obeh primerih je veliko dovzetnejši za oglasna sporočila v revijah, kot v drugih bolj pasivnih medijih, kjer oglasna sporočila prekinjajo njegovo izkušnja uživanja.

Raziskave so dokazale, da tisk uspešno dosega zahtevnejše ciljne skupine (bolj izobražene, z višjimi dohodki, tiste na vodilnih položajih) in da spodbuja čustveno povezavo z blagovno znamko. Revijam gre še toliko bolj na roko njihova specializiranost na določeno vsebino, zato omogočajo ciljno oglaševanje, dolga izpostavljenost oglasom (večkratno branje v teku cikla), oglasi pa so v primerjavi z oglasi na TV sprejeti bolj naklonjeno, saj niso agresivni in vsiljivi.

Cenik oglaševanja

Snemite posamezne cenike oglaševanja: Cenik L&Z  |  Cenik GraziaCenik Bravo | Cenik Digitalna Kamera | Cenik Hiša & Dom

Občasno izdamo tudi Založniški portfelj, v katerem predstavljamo naše revije. Elektronsko različico kataloga Založniški portfelj si lahko prenesete tukaj.

English version of Editor’s portfolio you can download here.

Zakaj oglaševati v tiskanih medijih?

 

“Več pozornosti bom namenil oglasu, ki se pojavi v eni izmed mojih priljubljenih…”

Graf: Več pozornosti namenim oglasu v tem mediju

(Vir: UCD for PPAI in SOZ)


 

“Oglas v reviji si bolje zapomnimo kot TV oglas…”

Graf: Bolje si zapomnim oglas

(Vir: AIM RFID Contact Study 2009-2011)


 

“Ali med konzumiranjem medija opravljam še kakšno drugo aktivnost?”

Graf: Med konzumiranjem medija

Bralci se revijam popolnoma posvetijo (87%), vsaj polovica gledalcev pa med gledanjem televizije počne še vse kaj drugega – med oglasnimi sporočili je ta delež še višji.

(Vir: Zukunftwerkstatt Medien: Medien Funktionen)


Kateri medij spodbudi največ iskanja in nadalnjega informiranja?

Graf: Kateri medij vzpodbuja iskanje

Tiskani mediji bralce navdihnejo, so izredno pomembni osebni motivatorji in zakladnica odličnih idej, pri tem pa so sposobni bralce neprisiljeno usmerjati k spletnim ciljem.
(Vir: Bir Research, simultana študija uporabe medijev SIMM13)

Ste se navdušili nad oglaševanjem v naših revijah? Se mogoče želite pogovoriti o načinu oglaševanja, ki bi bil primeren za vas? Si želite, da vas naši tržniki obiščejo? Uporabite naš Kontaktni obrazec in z veseljem vam bomo odgovorili.