Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Partnerji

V Sloveniji, na Hrvaškem in/ali v Srbiji zastopamo vodilne založnike računalniških in konzolnih iger. Od leta 2009 smo zmanjšali število založnikov, ki jih zastopamo, in svoje resurse fokusirali na partnerje, ki mesec za mesecem prinašajo uspešnice – še posebej od leta 2009, odkar je Activision Blizzard postal vodilna sila na globalnem trgu iger.

Po združitvi med Activisionom in Blizzardom leta 2008, je nastal največji igričarski založnik na svetu, ki ga za Slovenijo in v regiji zastopamo že od leta 1996. Podjetje je danes  založnik, ki ima vodilno tržno pozicijo v vseh kategorijah. Podjetje trenutno vodi več kot 10 lastnih studijev za razvoj po vsem svetu, med njimi tudi slovite Blizzard Entertainment, Infinity Ward, Neversoft in Treyarch.

Med znamkami Activision Blizzarda so Call of Duty, World of Warcraft, Diablo, Starcraft, Skylanders, Guitar Hero, Transformers, Spiderman, X-Men, Prototype, in druge.

Take-Two Interactive (ali Take 2) je ameriški založnik računalniških in video iger, ki v svoji lasti ima dva velika studija, Rockstar Games in 2K Games. Založnik ima sedež v New Yorku, ustanovljen je leta 1993, Videotop pa jih na naših trgih zastopa od leta 1997.

Najbolj znani naslovi, ki so jih izdali v preteklih letih, so igre iz serije Grand Theft Auto, serija košarkarskih iger NBA 2K, Midnight Club, Bioshock, Max Payne, Mafia, Duke Nukem, L.A. Noire in The Elder Scrolls IV, prav tako so izdali zadnja nadaljevanja slovite strateške serije Sid Meierja, Civilization. 

Konami posluje že od leta 1969, ko je bil na Japonskem ustanovljen kot podjetje za popravljanje in najem jukebox naprav. Od leta 1973 se pričnejo ukvarjati z igralnimi arkadnimi napravami za igralnice, ter širjenje v svet video-iger. Danes so eno najbolj stabilnih igričarskih podjetij, njihove največje uspešnice pa so serije Pro Evolution Soccer, Metal Gear Solid, Silent Hill, Yu-Gi-Oh in druge. Videotop z njimi sodeluje že od leta 2000, in smo s serijo Pro Evolution Soccer uspeli doseči odlične rezultate.

Warner Bros Interactive je divizija Warner Bros Home Entertainment skupine, ki je razvijalec in založnik računalniških in video iger, povečini za Warner Brosove znamke. V zadnjih letih so njihove največje uspešnice bile F.E.A.R., Lord of the Rings Online, Mortal Kombat, Harry Potter and the Chamber of Secrets, itd.

Disney Interactive Studios je svetovno znano podjetje iz ZDA, ki kot razvijalec in založnik video iger ponuja interaktivno zabavo po vsem svetu. Inspiracijo za ustvarjanje video iger črpajo pri najbolj uspešnem ustvarjalcu risanih junakov Waltu Disneyu.

Bethesda Softworks je ameriško podjetje ustanovljeno leta 1986 v mestu Bethesda v zvezni državi Maryland. Podjetje se ukvarja z izdelavo video iger. Svetovna scena računalniških in video iger bi bila brez njih drugačna, saj so bili pionirji med ustvarjalci iger na področju simulacije, igranja vlog, dirkanja in športa.

Pqube je založnik in distributer interaktivnih izdelkov za zabavo. Ustvarjajo igralničarski material za  Sony in Nintendo platforme, držijo pa se načela pomembnosti sodelovanje z vsemi naročniki in zaradi tega imajo uveljavljen odnos z mednarodnimi razvijalci, založniki in distributerji iger. Njihovo glavno tržišče je domača Velika Britanija in preostala Evropa.

Codemasters je britanski razvijalec in založnik iger s 25-letno tradicijo. Večkrat je bil nagrajen za svoje zelo popularne blagovne znamke, kot so DiRT, GRID, Cricket in Operation Flashpoint, v rokah pa drži tudi izključne pravice za video igre Formule 1.

Alawar Entertainment je ruski razvijalec iger, založnik in distributer. Na trg je prišel leta 1999. Podjetje se poslužuje ‘try before you buy’ distribucijskega modela, kar pomeni, da igralcem omogoča brezplačno igranje poskusne različice igre, ključ za odklepanje polne različice pa pomeni dejanski nakup. S svojimi prijemi so naredili uspeh ne le v domači Rusiji, pač pa tudi drugod po svetu.

Kar je bila najprej ideja dveh nadobudnih ljubiteljev iger iz Kopenhagna je skozi leta zraslo v veliko podjetje za izdelavo profesionalne dodatne opreme za igre in igralne naprave. Podjetje SteelSeries je v svetu poznano kot visoko tehnološko in usposobljeno, da ponudi igralcu to, kar mu daje veselje, ostrino ter prednost v igri.

Thrustmaster je oblikovalec in razvijalec igralnih palic alias ’joystickov’, kontrolerjev in volanov za osebne računalnike ter igralne konzole. Podjete, ki je bilo leta 1990 ustanovljeno v ZDA, ima sklenjene številne licenčne sporazume, tudi s prestižnimi blagovnimi znamkami, kot so Ferrari, Top Gun, Beretta in Splinter Cell, ima pa tudi licence za nekatere Xbox proizvode.