Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 23 Mar, 2012 in Videotop+Knjige

Smaragdni atlas

Smaragdni atlas

Smaragdni Atlas (John Stephens)Smaragdni atlas je prvi del trilogije Johna Stephensa, namenjen mladim od 12. leta naprej. V prodaji je v vseh bolje založenih knjigarnah za 15,90 EUR.

Bil je zasnežen zimski večer. Tri majhne otroke od doma preženejo neusmiljene mračne sile. Deset let kasneje Kate, Michael in Emma še vedno ne vedo ničesar o tem, kaj je v resnici ločilo njihovo družino. Odgovor je v čarobnem atlasu. Ko se razkrije moč atlasa, se otroci znajdejo v deželi, ki ji vlada zlatolasa grofica z vojsko vreščavcev. Kate se z bratom in sestro naenkrat znajde sredi neverjetne avanture, ki vključuje ugrabljene otroke, nepričakovana zavezništva, krvoločne volkove, podzemne bitke, bleščečo zabavo duhov, s sabljo spretne velikane in iskanje treh knjig, ki posedujejo neizrekljivo moč. Smaragdni atlas je prvi del potovanja, poln vznemirljivih dogodkov, humorja in čustev, ki Kate, Michaela in Emmo popelje v tuje, nevarne svetove in v globine njihovih lastnih duš. to je zgodba o treh otrocih, ki jim je usojeno rešiti njihovo družino, da bi lahko izpolnili svoje namen, pa morajo rešiti ves svet.

 

Recenzija Bukla
Smaragdni atlas je avtorjev prvi izlet v pisateljske vode. Stephens sicer že ima izkušnje z malo drugačnim pisanjem – kot scenarist (in tudi kot izvršni producent) je sodeloval pri uspešnih nanizankah Midve z mamoO.C. in Opravljivka. Sedaj pa je najstniško družinske prigode romantičnih dram zamenjal s čistokrvno mladinsko fantazijo. Smaragdni atlas, prva knjiga trilogije Knjige začetka, spominja na serijo Zgodbe iz Narnije in prve knjige Harryja Potterja, preden so te z odraščanjem junakov zašle v zrelejše in temačnejše vode. Osrednji junaki so trije otroci, Kate, Michael in Emma, ki se že desetletje selijo od ene sirotišnice do druge, dokler ne pristanejo v nenavadnem zavetišču. Tam v skrivni sobi najdejo knjigo, ki jih posrka na magično pustolovščino v svet pravljičnih bitij. Toda pustolovščina prinaša vrsto nevarnosti tako za njih kot za naš svet, pri tem pa jih žene še vprašanje, ali so njihovi starši morda še živi. Vznemirljiva in napeta čarobna pripoved z mnogimi preobrati je priporočljivo branje za mlade ljubitelje fantazijskih knjig.

Vaš komentar

Izpolnite polja oznacena z zvezdico. Vas elektronski naslov ne bo objavljen. *

Lahko uporabite HTML jezik HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>